Sycylijski wieczór w Maddalenie


Bez kategorii27 lutego 2023

Już 9 marca, dzień po Dniu Kobiet zaprosimy Państwa na niezwykły sycylijski wieczór z winnicą Donnafugata, z jedną z najbardziej znanych, najdoskonalszych włoskich winnic i kolację na cztery ręce, którą wspólnie przygotują Chef La Maddalena Restauracja, Paweł Kaszubski, z Marco Faillą, jednym z najbardziej obiecujących młodych, włoskich Szefów Kuchni.

Marco podobnie zresztą jak winnica Donnafugata pochodzi z Sycylii. Urodził się w Vittorii, w prowincji Ragusa. Dziś jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i kreatywnych we Włoszech sycylijskich Szefów Kuchni.

Nasza przyjaźń z właścicielami winnicy zrodziła się w sierpniu zeszłego roku na specjalnym winnym spotkaniu na Sycylii. Już wtedy rozmawialiśmy o wspólnym wydarzeniu we Wrocławiu, przybliżeniu wrocławianom sycylijskiej kuchni ale przede wszystkim znakomitych win od Donnafugata, która w swojej historii ma m.in. współpracę choćby z domem mody Dolce & Gabbana.

7-daniowe sycylijskie menu

Wspólnie stworzymy wieczór pełen sycylijskiego wina, włoskiej kuchni, z muzyką na żywo i kolacją degustacyjną stworzoną przez dwóch znakomitych Szefów Kuchni a wszystko to na zawieszonym bezpośrednio nad taflą Odry tarasie La Maddalena Restauracja, z najpiękniejszym, najbardziej romantycznym widokiem we Wrocławiu – na gmach Uniwersytetu Wrocławskiego, most Pomorski, wieżę matematyczną i wieżę kościoła Garnizonowego. Wyobraźcie sobie Państwo ten wieczór ❤

Cena za osobę za menu degustacyjne to 260 zł. Niemniej jednak zależy nam bardzo, abyście Państwo menu degustacyjne zamówili wspólnie z wine pairingiem i dlatego wina chcemy oddać Państwu po prostu po kosztach. Cała selekcja (7 kieliszków) kosztuje 135 zł, mając świadomość, że wybrane wina kosztują po 300 i więcej złotych za butelkę. To ma być bowiem wieczór pełen wina, doskonałej muzyki na żywo i świetnego menu. Hedonistyczny, dobry, przyjemny, szczęśliwy. Wyjątkowy.

Znajdziemy wśród nich genialnego musiaka Donnafugata Brut 2018 DOC, różowe Rose, wyjątkowy indeks, którego etykieta powstała we współpracy z domem mody Dolce & Gabbana, jedyne w swoim rodzaju Nero d’Avola, czyli Mille e una Notte i last but not least, deserowe wino, mające swoje miejsce w większości najlepszych, gwiazdkowych restauracji na świecie – Ben Rye. 9 marca wypijemy rocznik 2009. Będzie bardzo charakterne.

—————————————————–

Stoliki na wieczór prosimy rezerwować wchodząc na stronę lamaddalena.pl i klikając w link „zarezerwuj stolik”, bądź pisząc maila na adres restauracja@lamaddalena.pl

Zapraszamy – zespół La Maddalena Restauracja i Donnafugata

 
<