Mamy to!!!
Gdy usłyszeliśmy, że La Maddalena Restauracja na specjalnej gali w Nowym Jorku zdobyła statuetkę Muse Design Award i tytuł jednej z najpiękniejszych restauracji na świecie nie mogliśmy uwierzyć.
Gdy rozdzwoniły się telefony nadal nie mogliśmy wyjść z szoku. To wielkie wyróżnienie. Bardzo uznana, prestiżowa nagroda.
Gdy jednak dojechała do nas statuetka i mamy namacalny dowód, że marzenia się spełniają, możemy się wreszcie tym pięknym wyróżnieniem pochwalić
********
Ale po kolei. Zostaliśmy docenieni w kategorii „interior design” za styl, elegancję i wykorzystanie w wnętrzach bardzo szlachetnych materiałów, takich jak drewno, kamień naturalny i metale szlachetne w stonowanych barwach i odcieniach ziemi, srebra i chłodnego złota – to czytamy w uzasadnieniu.
Przedstawiciele jury na gali w Nowym Jorku podkreślili, że nagrodzili wnętrza stylowe, nowoczesne, odważne, ale i spójne, w których czuć harmonię i piękno. W finałowej rozgrywce rywalizowaliśmy z restauracjami z Tajwanu, Japonii, Hong Kongu, Emiratów Arabskich, czy Kanady.
Otrzymaliśmy złotą statuetkę. To olbrzymi zaszczyt. I wyróżnienie.
Uwagę kapituły przyciągnęły wykonane na indywidualne zamówienie reliefy ścian w tonacjach chłodnego, platynowego srebra nakładanego metodą płatkową, wypalana ogniem dębowa podłoga i niezwykła dbałość o każdy detal wystroju.
Członkowie jury byli pod wrażeniem sali VIP z oddzielnym wejściem oraz pięknego tarasu restauracji zawieszonego bezpośrednio nad taflą Odry z widokiem na gmach Uniwersytetu Wrocławskiego i możliwością zacumowania łodzi przy samej restauracji. Krzesła, stoły i szklane szafy na wino zostały zaprojektowane i wykonane przez lokalnych rzemieślników.
********
W czerwcu 2019 roku postanowiliśmy przenieść La Maddalenę z ul. Włodkowica na bulwary Odrzańskie do budynku Marina III usytuowanego tuż przy odrestaurowywanych właśnie mostach Pomorskich. W najgorszych koszmarach nie śniło nam się, że pół roku później świat ogarnie globalna pandemia koronawirusa a nam przyjdzie stanąć do najtrudniejszej walki o przetrwanie restauracji.
Naszą specjalnością są dzikie ryby i owoce morze. W każdy weekend można skosztować ostryg, które ściągamy bezpośrednio od David’a Herve’a z portu Cancale w Bretanii. Karta wzbogacona jest o menu degustacyjne, menu wegańskie oraz mięsa od lokalnych dostawców. W naszej kuchni najważniejszy jest wysoko jakościowy produkt. Zawsze tak będzie!To nagroda to trochę na osłodę ostatniego, jakże trudnego roku. Obiecujemy, będziemy lepsi
Pełna lista projektów nagrodzonych Muse Design Awards: https://design.museaward.com/winner.php