Wracamy jeszcze myślami do kolacji tutejsze zorganizowanej niedawno w sali MOST, w czasie której nasz Szef Kuchni Paweł Kaszubski wspólnie z innymi, czterema wrocławskimi, znakomitymi kucharzami przygotowali 9- daniowe menu degustacyjne oparte na lokalnych produktach stąd.
Przy wypełnionej do ostatniego miejsca restauracji szefowie przygotowali dania a następnie sparowali je z winami od dolnośląskich winiarzy z Trzebnickiego Szlaku Winnic.
Okazja ku temu była znakomita. Winiarze ze wzgórz trzebnickich są blisko zdobycia dla swojego regionu oznaczenia geograficznego a stąd już niedaleka droga do zdobycia pierwszej polskiej apelacji.
Szef przygotował pstrąga z Zielenicy, podał go z koprem włoskim, agrestem i hyćką. Danie zostało idealnie podbite intensywnymi aromatami jabłka, brzoskwini, melona i gruszki znakomitego Johannitera z @winnicamateria od Jakuba i Karoliny Śledź.
Przy kolacji tutejsze w między mostami pomagał również nasz sommelier, @somm_rafalbajzert .
Kolację wspominamy teraz nie bez przyczyny. W głowie Rafała urodził się pewien pomysł, który właśnie wprowadzamy w życie. Będziemy zapraszać polskich, znakomitych winiarzy do Maddaleny i wspólnie z nimi organizować wieczory z winem, menu degustacyjnym i opowieścią winiarzy. Zależy nam, by poznali ich Państwo bliżej!
Najbliższa okazja już 6 czerwca na tarasie Maddaleny. Wieczór organizujemy wspólnie z @silesianwinery z Bagieńca spod Świdnicy.