
La Maddalena to ludzie. Część to prawdziwi artyści, reszta to wyjątkowi rzemieślnicy. Wszystkich nas łączy pasja, ambicje, niezwykła wręcz dokładność, ale i pokora. Zespół tworzący naszą restaurację od lat, od którego mogą Państwo oczekiwać więcej.
Paweł Kaszubski
Szef Kuchni
Swoją przygodę z poważną gastronomią rozpoczął w Maddalenie w 2013 roku. Pracował u nas rok i postanowił iść dalej. Swój kunszt i techniki kulinarne doskonalił u boku m.in. Łukasza Budzika, dziś okrzykniętego Chefem Jutra według Gault&Millau, uznanego za najbardziej obiecujący talent polskiej gastronomii jak i Witka Iwańskiego. Następnie został Chefem Kuchni we wrocławskiej Vivian. Wspólnie z restauracją zdobył swoją pierwszą czapkę Gault&Millau i miejsce w żółtym przewodniku po najlepszych restauracjach w Polsce.
Sukces powtórzył jako Chef w restauracji Jasna we Wrocławiu. Znów czapka i zaszczytne miejsce w żółtym przewodniku. Od maja 2019 roku znów jest z nami. Najpierw jako zastępca Chefa a następnie od stycznia 2021 roku jako Chef. Pietyzm, detal, dbanie o szczegół. Wie to każdy kucharz pracujący pod Pawłem.
Rafał Bajzert
Szef sommelierów
Rafał jako jeden z kilku wrocławian może poszczycić się trzecim stopniem sommelierskim. Przed nim już tylko najwyższy, czwarty. Być może uda nam się wysłać go do szkoły pod Wiedeń.
W Maddalenie nie ma chwili by na Sali nie znajdował się choć jeden sommelier. Rafał jest z nami dwanaście lat. I niczym pewien ważny jegomość w Polsce, ciągle się uczy. O winach wie więcej niż właściciele razem wzięci.
Paweł Borejko
Główny manager
Główny manager restauracji. Wulkan energii, wspaniały mąż i ojciec trójki dzieci. Oddany pracy bezgranicznie. To dzięki Pawłowi każda rezerwacja zapięta jest na ostatni guzik. Żadna prośba ze strony Gości nie stanowi dla niego problemu.
Przez sześć lat pracował w pierwszym 5-gwiazdkowym hotelu we Wrocławiu. Przeszedł tam drogę od kelnera do managera. W La Maddalenie od dwunastu lat zarządza restauracją.